Interview Marijn Devalck en Edwin Rutten

Van Bach tot Bebop A Lula

Klassiek Centraal interviewt Marijn Devalck en Edwin Rutten. Wat het frappante is, is dat zowel Edwin als Marijn gekend zijn omwille van hun tv-rolletjes. Wie kent Ome Willem of Balthazar Boma nu niet? Dit terwijl beide heren een grote muzikale carrière achter de rug hebben, en in de eerste plaats een eerder klassieke opleiding genoten.

Toevalligheden zijn zo van die dingen waar je niet teveel mag bij stilstaan. Je moet er geen reden achter zoeken die toch niet te bewijzen valt. Neen, toevalligheden moet je oogsten en savoureren. De pitten kan je daarna terug zaaien om er nog meer moois uit te laten voortvloeien. Zo mocht ik op 21 maart te gast zijn op de lancering van Productiehuis Plus. Naast een aantal modernere zaken, was er ook flink wat aandacht voor het Franse Chanson. En zo raakte ik aan de praat met Marijn Devalck, die naast Liliane St-Pierre schittert in een nieuwe productie. Gaandeweg deed de man me meer en meer denken aan Edwin Rutten, ons bestuurslid voor Nederland. Ik stelde de vraag “kent u Edwin Rutten dan niet?” Absolute stilte volgde. “Die zag ik dit jaar exact 50 jaar geleden en daarna nooit meer”. Ik vond het grappig, gezien beide mannen toch grotendeels een gelijklopende carrière in Nederland en Vlaanderen hadden. Er werd in samenspraak met producer Alain Mazijn in Sint-Niklaas, locatie van de uitreiking van de Gouden Labels van dit jaar, een weerzien georganiseerd.

Lees het hele artikel op Klassiek Centraal (15 april 2017) (https://klassiek-centraal.be/nieuws/interviews/edwin-rutten-en-marijn-devalck-van-bach-tot-bebop-a-lula/)

20170406 Marijn Devalck en Edwin Rutten 20170406 Marijn Devalck en Edwin Rutten