Nieuwjaarsconcert 2018 Rotterdams Opera Koor

L’elisir d’amore

Op 6 januari 2018 geeft het Rotterdams Opera Koor zijn 50ste Nieuwjaarsconcert in de grote zaal van De Doelen te Rotterdam. De avond staat in het teken van de komische opera L’elisir d’amore van Gaetano Donizetti. Edwin is verteller van dit verhaal. 

Het podium zal verder onder onder bevolkt worden met vijf topsolisten, het Symfonieorkest Accompagnato en de dirigent Ago Verdonschot die de algehele leiding heeft over de avond.  

Levenselixer (http://rotterdamsoperakoor.nl/?page_id=44)
L’elisir d’amore (levenselixer) is een opera in twee bedrijven van de Italiaanse componist Gaetano Donizetti. Het is een van Donizetti’s meest uitgevoerde opera’s en bevat onder andere de geroemde aria Una furtiva lagrima (Een verholen traan), een van de bekendste en meest gezongen aria’s.

Na Nabucco en Carmen presenteert Edwin ook deze editie
Edwin:  “Per akte het verhaal vertellen heeft geen zin. Dan duizelt het de mensen. Met dirigent Ago Verdonschot hebben wij de plekken in de partituur bepaald waar je muzikaal mooi tussenin kan komen. Wie is wie, wat gaat gebeuren, wat is er gebeurd en hoe gaat het verder. Ik fungeer dus eigenlijk als een soort “sprekende boventiteling”. Heerlijk om het verhaal uit elkaar te halen en de bezoekers beeldend door de opera te leiden”.

Recensie 
Opera Nederland (http://www.edwinrutten.nl/nw-28246-7-3679217/nieuws/recensie_nieuwjaarsconcert_2018.html?page=1) schreef een recensie over het Nieuwjaarsconcert. De woorden waren lovend. ”Het Rotterdams Opera Koor zorgt met ‘L’Elisir d’Amore’ voor een mooi en warm begin van 2018. Het is te prijzen dat het koor gekozen heeft voor de opvoering van een integrale opera in deze tijd waarin semiprofessionele gezelschappen vanwege de kosten steeds vaker kiezen voor concerten met operafragmenten.” 

Aanvang
Zaterdag 6 januari, 20.00 uur, Concertgebouw De Doelen in Rotterdam 

Bestel hier (http://rotterdamsoperakoor.nl/?page_id=48) uw kaarten. 

 

Rotterdam nieuwjaarsconcert Rotterdam nieuwjaarsconcert