Familieconcert Schilderijen van een tentoonstelling

Voor volwassenen en andere kinderen

Stichting Mezzo Forte Piano organiseert zondag 21 januari het familieconcert ’Schilderijen van een tentoonstelling’. Edwin Rutten is verteller en de schrijver, en Misha Fomin de pianist van dit familieconcert. Zij vliegen op éen vleugel langs het meesterwerk van Modeste Moessorgski. 

De Schilderijententoonstelling 
De Schilderijententoonstelling is een van de meest spraakmakende pianocomposities van de negentiende eeuw. Mede door de bewerking voor symfonieorkest door Maurice Ravel werd het werk een grote klassieke hit.

Modeste Moessorgski 
Tijdens het familieconcert in Bilthoven staan er tien schilderijen van Modeste Moessorgski centraal. Edwin heeft hierbij de verhalen geschreven. De muziek is gebaseerd op de schilderijen van Victor Hartmann. 

Tijdens het concert worden onder andere enkele geheimen van de piano onthuld: De pedalen, de snaren, de hamertjes, de zwarte en de witte toetsen, het touché. Ook wordt de vraag gesteld: ”Wie was Moessorgski?” 

Schoolconcerten 
Op vrijdag 19 januari treden Edwin en Misha op voor scholieren. 

Aanvang 
Vrijdag 19 januari, schoolconcerten, Bilthoven 
Zondag 21 januari, 15:00 uur, De Woudkapel in Bilthoven 

Bestel hier (https://www.klassiekemuziek.nl/e/11545/misha-fomin-en-edwin-rutten-schilderijen-van-een-tentoonstelling-bilthoven) uw kaarten. 

Schermafbeelding 2018-01-14 om 21.59.08 Schermafbeelding 2018-01-14 om 21.59.08