Jazz aan Zee en Klinkend Erfgoed

Twee mooie evenementen

 

Jazz aan zee in het Kurhaus Scheveningen en Klinkend erfgoed in Maastricht

Twee mooie evenementen!

Edwin hierover:

“Wat was het een Feest aan zee in het Kurhaus op zondagavond 26 augustus. Kurhaus blijft de magie houden. Als je in de bar de foto’s ziet hangen aan de Wall of fame. Wat een historie.

Ik heb de avond gepresenteerd en lekker gezongen met The Hague All Stars. Fenomenale jonge jazzvogels met zanger Jurjen Donkers.  Daarna zangeres Kim Hoorweg met gitarist Anton Goudsmit and Friends. Lekkere tippel/funk jazz.

De zaal begon al zachtjes te koken. Daarna Jocelyn Brown. Zoveel hits, zoveel gedaan. Hoe aan te kondigen?!   “If I say Jocelyn Brown, what do you say? “Gejuich!  “If you see this bunch of musicians, what do you say? “ Gejuich!!

“Jocelyn Brown”  Gejuich!!!. Ik keek diep in de ogen van de wiegende achtergrond zangeressen. Gelukkig zat het dak van het Kurhaus goed vast. Den Haag was jazzstad, is jazzstad en moet jazzstad blijven. Volgend jaar nieuwe initiatieven mag ik hopen.

Klinkend Erfgoed Een groot symposium op 31 augustus in Maastricht. Wat een stad!  Over het behoud van carillons, orgels, torenklokken en uurwerken. Ook hoe jong en jeugd daarbij te betrekken. Ik hield  een praatje van 30 minuten -heerlijk om te doen-over historisch besef en ik zong de Klinkend Erfgoed Blues. Elien van den Broeck en Frank Steijns speelden op een toneel breed mobiel carillon. Veel doeners en beleidsmakers aan het woord. Muzikale intermezzi.

Aan het eind van de dag het debat leiden met panel en zaal. Veel opgestoken van een wereld waar ik weinig van wist. Nieuwsgierig zijn,  is en blijft mijn motto”.

Jazz aan Zee Jazz aan Zee
Jocelyn Brown Jocelyn Brown
Klinkend Erfgoed Maastricht Klinkend Erfgoed Maastricht