Concertreeks 9, 10 en 11 november 2018

Concertgebouw Amsterdam, Groningen en Leeuwarden

 

Lees hier de 5sterren recensie in de Leeuwarder Courant (/content/28246/download/clnt/84905_Recensie_Leeuwarder_Courant.pdf)

Drie concerten van Koorproject Opus in samenwerking met Orkest Nootstroom Fryslân.

Werken van Engelse componist Paul Carr worden afgewisseld met gedichten van de Friese dichter Obe Postma.

Dirigent: Arnaud Oosterbaan

Solisten: sopraan Jeanette van Schaik en bariton Raoul Steffani

Voordracht gedichten door Edwin Rutten

Twee kunstvormen in één concert. De rode draad van de avond in muziek en gedicht is weemoed, troost, afscheid en opgemonterd worden.

Anne Wadman noemde Obe Postma ((1868-1963) in zijn bloemlezing over de Friese lyriek Frieslands dichters (1949) de Nestor der Friese dichters. En Maarten ’t Hart sprak over het uitzonderlijk hoge niveau van Postma’s poëzie in zijn bijdrage ‘Op een zondag in mei’ (in NRC Handelsblad, 18-5-1979). Deze twee getuigenissen zijn representatief voor de constante aandacht voor en de gestage stroom van publicaties over Obe Postma als dichter.

Edwin “Er ging een wereld voor me open”

Jeanette van Schaik is afgestudeerd aan de Dutch National Opera Academy en trad internationaal voor ’t eerst in het openbaar als Mimi in La Bohème van Puccini.

Raoul Steffani studeerde aan conservatoria van Amsterdam en Tilburg en aan de Musikuniversität van Wenen en won dit seizoen de Elisabeth Evertsprijs, voor jong Nederlands muziektalent van uitzonderlijk niveau.

Arnaud Oosterbaan studeerde opera-, orkest en koordirectie aan corservatoria van Groningen, Den Haag en Tilburg en ontving internationale aandacht met de Anton Kersjesdirigentenprijs, voor jonge dirigenten in het Concertgebouw te Amsterdam.

 

Klik hier om kaarten te bestellen voor 9 november in Concertgebouw Amsterdam (https://www.concertgebouw.nl/nl/page/37203#3af027957087bb3929404c7abfb1c6a4719df7c1)

Klik hier om kaarten te bestellen voor 10 en 11 november in Groningen en Leeuwarden (https://www.koorprojektopus.nl/kaartverkoop/)

Edwin met Opus Edwin met Opus
Opus en Nootstroom Opus en Nootstroom