Nederlands kampioenschap filmquiz

8 november in Leeuwarden

Péronne Hosang en Johan Kaart

Presentator: Edwin Rutten

 

Noordelijk Film Festival 

Vrijdag 8 november om 20:00 uur

Stadsschouwburg De Harmonie 

Ruiterskwartier 4

8911 BP Leeuwarden

 

“Film nam thuis van jongs af aan een grote plaats in in mijn leven door Gerard Rutten. Lees zijn boek Mijn papieren camera over de film van zijn roerig leven.

In 1953 stond ik op het toneel in Tuschinski bij de première van de speelfilm Sterren Stralen overal. Twee maanden niet naar school geweewst en kijken en spelen in de Cinetone studio’s.

En wat een acteurs zaten daarin. Mijn (film) vader, moeder, zusje en aanstaande zwager waren : Johan Kaart, Péronne Hosang, Kitty Jansen en Guus Oster. Verder Hetty Blok, Herbert Joeks, Jan Musch, Aaf Bouber, Hans Kaart, Leo de Hartogh, Snip en Snap. Wat een namen. De film draaide weken en weken in Tuschinski en Roxy. Bij EYE is de film gratis te zien. En dan nu deze kwis presenteren van die super fanaten van New Noardic Wave. “De cirkel is rond en rond is een cirkel op z’n mooist”.  It giet oan! Kom kijken.”

Klik hier voor meer informatie (https://www.lc.nl/cultuur/film/Filmquizkampioenen-op-Noordelijk-Film-Festival-24884126.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.lc.nl%2Ftags%2FLabels%2FNoordelijk_Film_Festival)

 

 

Edwin Rutten Sterren stralen overal Edwin Rutten Sterren stralen overal
Noordelijk Filmfestival Noordelijk Filmfestival
Sterren Stralen Overal Sterren Stralen Overal