Schilderijen van een Tentoonstelling

Zondag 29 december 14:30 uur in Haarlem

 

Edwin: “Aan het slot van het Schilderijen concert vraag ik altijd of er iemand een stukje piano wil spelen:  “Maar niet beter spelen dan Misha anders wordt zijn middag bedorven”.

Daar wordt dan zo gezellig om gelachen. Vooral door Misha. Vingers gaan in de lucht. Kinderen voelen zich kennelijk vrij en durven te spelen.

Soms komt een kind dat nog nooit les gehad heeft, dat worden dus “eigen composities”.

Daarna of er iemand op ballet zit.  Een wonder dat er dan een klein turfje naar voren komt. Gaat geheel op in de eigen fantasie en danst, en danst en danst op een stukje balletmuziek gespeeld door Misha.

De ontmoetingen na afloop van het concert zijn altijd een voorstelling op zich. Ik stap het podium af en een meisje met een ernstig gezicht “U hebt het knap gedaan”. Vooral dat ernstige gezicht. Dan ga ik ook ernstig kijken steek mijn hand uit en zeg ”Dank je wel. Daar ben ik blij mee”. 

Misha Fomin pianist & Edwin Rutten verhalenverteller

Edwin Rutten heeft het verhaal geschreven bij De Schilderijen van een tentoonstelling van Modeste Moussorgsky. De muziek is gebaseerd op de schilderijen van Victor Hartmann. Daar zijn er weinig van overgebleven. Edwin en Misha laten de toehoorders het Fantasieknopje op het hoofd omdraaien om de eigen beelden te zien die opgeroepen worden door muziek en verhaal.

Misha en Edwin vliegen op éen vleugel langs het meesterwerk van Modeste Moussorgsky 
Enkele geheimen van de piano worden onthuld. De pedalen, de snaren, de hamertjes, de zwarte en de witte toetsen, het touché.
Wie was die Moussorsky?

Klik hier voor een filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=bJ2Gl2bsBQs)

Tijdens het concert worden projecties getoond van verschillende kunstenaars en kunstvormen.
Edwin’s motto:  “Vóór de gaapgrens blijven en entertainment met educatie in de voetnoten”.

“Na afloop foto’s maken en wat drinken, het mag laat worden want het is vakantie.
Grote Mensen zonder kinderen worden deze avond vanzelf weer jong(er)”

Philharmonie
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
023 - 512 12 12

Klik hier voor het bestellen van kaarten (https://www.theater-haarlem.nl/programma/16240/Edwin_Rutten_Misha_Fomin/Schilderijen_van_een_Tentoonstelling_6_/)

Schilderijen Schilderijen