Aart Staartjes

1 maart 1938- 12 januari 2020

 

 

“Nederland besefte op 12 januari 2020 pas écht wat Aart betekend heeft. Hij was een voorvechter voor de Nederlandse kinder- en jeugdtelevisie.

Baanbrekend. Een man met eigenheid en een visie op hoe kinderen tikken en wat zij willen.

Aart nestelde zich in de kinderziel. Hij kwam binnen op een onbeschreven blad. Tussen 0 en 12 begint de vorming. Hij bevrijdde kinderen. En daarmee zichzelf ook een beetje, denk ik.

Ouders keken en kijken door de jaren heen mee met hun kinderen en kleinkinderen. Dat realiseerde heel Nederland zich op 12 januari. Zovele generaties gingen terug naar hun jeugd.

Aart heeft met één telefoontje een wending aan mijn leven gegeven met Ome Willem en Klokhuis. Ome Willem staat in de Top 3 van wat ik gedaan heb in mijn leven.

Ieder heeft een eigen visie op Aart. Ik de mijne. Het werk bond ons toen. In die tijd deelden wij ook stormachtige periodes in beider leven.

Dan konden we relativeren, treuren en lachen. Een vriend en een brombeer, maar eigenlijk ook een groot, zacht kind. Ik ben schatplichtig aan hem.

We hadden niet veel contact de laatste tijd. Af en toe een telefoontje, maar dan leek het of de tijd die verstreken was niet bestond.

Kijk eens wat een machtig leuke vogel Aart is….

Klik hier (https://www.youtube.com/watch?v=bZeCBKR7iRs)

Dank aan Meesterfotograaf Mark Kohn. Hij mailde “Ik heb een kaarsje voor Aart branden”. Ik volgde meteen zijn voorbeeld.”

Aart Staartjes Aart Staartjes
aart Staartjes1 aart Staartjes1