Recensies van de cd The Young Persons Guide...

Klassiek en jazz op één cd!

De eerste recensies van de cd The Young Persons Guide To The Orchestra & The Bigband zijn binnen! De cd werd maandag 27 juni gelanceerd in het Bimhuis Amsterdam (http://bimhuis.nl/concerten/konrad-koselleck-big-band-24). Eén cd met daarop de klassieke en de jazzversie in één doosje. Geen grenzen tussen de genres!

Jazzflits (http://www.edwinrutten.nl/content/28246/download/clnt/70046_201608_Jazzflits.pdf) - ”Is hij in de klassieke versie met een knipoog deftig rijmend bezig, bij de bigbandversie gaat hij ook swingen en wordt het een uitbundig geheel. [...] Het orkest voert de arrangementen van Koselleck fantastisch uit en Ruttens stem past er naadloos in.”

Muziekbad Luister - ’Waardering 10’ 

Klassiek Centraal - ***** 5 sterren

Opera Nederland (http://operanederland.nl/2016/08/21/nieuwe-cd-uitgaven-augustus-2016/) - ***** 5 sterren 
”Edwin Rutten behandelt de materie op zijn unieke, innemende wijze en onderwijst met enthousiasme, plezier en humor. Het cd-boekje bevat fraai illustraties van Milo en een educatieve woordenlijst. Een leerrijke cd voor zowel jonge als oudere liefhebbers van klassieke én populaire muziek!”

Edwin maakte eerder bij Warner Classics de cd The Young Persons Guide To The Orchestra op rijm met dirigent sir Simon Rattle. Geinspireerd op Benjamin Britten’s compositie uit 1946 op een thema van Henry Purcell. Hoe zit een symfonie orkest in elkaar? Welke instrumenten en instrumentengroepen?
Beluister een fragmentje van deze cd. (https://soundcloud.com/edwinrutten/the-young-persons-guide-to-the-orchestra)

Nu is Edwin verteller van The Young Persons Guide To The Bigband. Hoe zit zo’n bigband in elkaar? Wat is swing, improviseren en arrangeren? Ook geinspireerd door Benjamin Britten’s compositie, maar nu gearrangeerd in een jazzversie voor bigband. De cd is opgenomen met zeventien musici in de studio. Edwin heeft het verhaal geschreven en is verteller. Konrad Kosseleck is componist en arrangeur met de Konrad Koselleck Big Band.
Luister én kijk hoe hetzelfde Purcell thema klinkt met de big band. (https://vimeo.com/169997955)

Nu klassiek en jazz op één cd!
De eerste cd The Young Persons Guide To The Orchestra & The Bigband wordt in ontvangst genomen door de violisten Julia Philippens van ensemble Fuse en haar klassieke zuster Rosanne Philippens. Daarna een spetterend concert met de Konrad Koselleck Big Band!

MEER:
Edwin was maandag 27 juni te gast bij Podium (http://www.radio4.nl/podium/uitzending/374664/podium) op NPO Radio 4.
Maandag 25 april gaven Edwin en Konrad Koselleck Big Band al een voorproefje (https://www.youtube.com/watch?v=orH6BpPMDTo&feature=youtu.be&list=PL-Jj0_f55IbzjH8EMA1ytnrAtyHWS9gLH) in het Bimhuis.

Foto: Edwin met Konrad Koselleck Big Band, zusjes Philippens en rechts de 12-jarige Sameh Mikail. ”De hoogste bieder van de actie Klassiek Geeft op de release avond zou de VIP zijn bij de release. Ik was de hoogste bieder, en waarom? Ik wilde hém uitnodigen! Ik interviewde hem op Radio 4 en was onder de indruk. Ik wilde als gasten - naast de klassiek en jazz De violin-Sisters - een andere cultuur en jong talent. De Egyptische Sameh speelde ook nog blokfluit.”

PodiumR4 PodiumR4
YoungPersonsGuidetotheBigBand_CD YoungPersonsGuidetotheBigBand_CD