Memorabele momenten bij de première van Sheherazade

The Clarinet Orchestra

 

 

“Een orkest met louter klarinetten. Had ik nog nooit van gehoord. Van hoog naar laag, van de es-klarinet tot de contrabas klarinet. Ai, wat ben ik altijd dol op dat knorrende lage onderhout.

Oprichter is dirigent en docent John de Beer. Hij houdt dit orkest niet aflatend met vaste enthousiasmerende hand al 30 jaar bij elkaar. Een orkest met louter liefhebber-spelers.

Er zitten musici bij van 28 jaar geleden en de jongste van 9 jaar speelt met gespitste oren en attente ogen mee. Kom daar eens om. John benaderde mij. Dit wilde ik meemaken.

Vier verhalen schrijven bij Sheherazade van Nicolaj Rimski-Korsakov in een bewerking van John. Een stevige klus. En dan de eerste repetitie. In Hoogezand. Leuk! Leuk!

En daar zaten zij….Ik was ontroerd. Wat een sfeer!

Ik heb alleen maar geluisterd en een opnametje gemaakt met mind you mijn trouwe cassette recordertje, dan kun je zo lekker snel heen en weer spoelen bij het schrijven en het passen van de tekst met de muziek als underscore.

Ik ben altijd nerveus voor een optreden zeker waar het ook een nieuw verhaal is. Op de heenweg in de auto Bill Evans ( A time for love) gedraaid en Steps Ahead (Pools).

Zo de stemming in mijn hoofd zat erin. We hadden een volle kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen.

Het concert liep als een tierelier. Mooie geprojecteerde illustraties. Na afloop gezellig wat gedronken. Ik ga altijd pas weg als de laatste bezoeker weg is.

Om met Harry Bannink te spreken na afloop van onze ( 198) Ome Willem televisie opnames “Alleen de amateurs blijven lang hangen”. Dat zei hij wanneer hij als eerste wegging en als laatste. Wat een Man!

John vertelde dat het in de bedoeling ligt om het stuk nog eens uit te voeren. Daar ben ik blij om want om gevraagd te worden is mooi  maar om terug gevraagd te worden dat is de kunst..

Tot de volgende keer John! Orkest bedankt!”

2020 02 01 Repetitie 04 2020 02 01 Repetitie 04
2020 02 16 Voorstelling 01 2020 02 16 Voorstelling 01
2019 10 10 Voorbespreking 01 2019 10 10 Voorbespreking 01
2020 02 01 Repetitie 05 2020 02 01 Repetitie 05
Het knorrend onderhout Het knorrend onderhout
Dagblad van het Noorden Capriccio Dagblad van het Noorden Capriccio