The Young persons Guide to the Big Band in Duitsland

Konrad Koselleck

 

De agenda van 2022 begint al aardig vol te lopen….

Edwin : “Met Konrad Koselleck schreef ik het verhaal over Jongetje Bebop en de kat die een Jazzcat wil worden. Konrad componeerde en arrangeerde. Naar voorbeeld van The Young Persons Guide to the Orchestra met symfonieorkest. Op de cd met dirigent Sir Simon Rattle. Ik wilde een verhaal schrijven over de big band. Dat bestond nog niet.  Alle instrumenten in de big band worden behandeld, de secties, Jongetje Bebop en Kat lopen van club naar club op Big Band Avenue met in iedere club een ander tijdsbeeld van de jazz.

Klik hier voor een werkbespreking bij mij thuis (https://www.youtube.com/watch?v=wP9OuEtJ6JI)

Let op: de noten die KK gebruikt voor de eerste 4 lettergrepen van mijn zinnetje Jon-ge-tje- Be…  

zijn de 4 begin noten van het thema van Henry Purcell…Een vondst van Konrad.. Regelmatig komt het thema verborgen voor in de arrangementen. 

Klik hier om een fragment van de premiere in het Bimhuis te bekijken (https://vimeo.com/169997955)

Konrad belde mij voor een optreden met dit stuk  in de Philharmonie in Essen met het  Jugend Jazz Orchester Nordrheinwestfalen (http://www.jjonrw.de)

Uiteraard in het Duits, ik had het al laten vertalen door Roland Goll, de man die ik ontmoette bij het Goethe Instituut in Amsterdam. Een goede vriend geworden. Ik reisde hem achterna als hij door Goethe overgeplaatst werd naar Krakau, Londen en oudjaar in 2001 in Sidney, inclusief vuurwerk.

Pak je agenda: 12 februari 2022, 16.00 uur.

 

 

 

Konrad Koselleck Konrad Koselleck
Warner CD Warner CD