Nieuwe column Klassieke Kinderzaken

De dag van de componist

 

Elke twee maanden verzorgt Edwin de column Klassieke Kinderzaken in het blad Klassieke Zaken. Deze maand: ’Dag van de componist’.

”De componist gaat zitten. Heeft hij de eerste noten, een thema in het hoofd? Heeft zij een spoorboekje met rails vol blinkend klinkende noten die naar het eindstation leiden of lijden? Of wacht hij af wat er komt en dan schrijft de compositie zichzelf als een parelsnoer. Daarna strippen en ordenen. Ik wil bij verhalen schrijven altijd ‘het beginnetje vinden’ in een kluwen wol aan ideeën, en dan meteen roffelen – met twee vingers – op de computer. Het stroomt. Daarna strippen en ordenen. Suggestie voor je spreekbeurt: haal je duim uit de dijk van ideeën en het begint gelijk te stromen*. Daarna strippen en ordenen. Hier zijn twee Nederlandse componisten en een Nederlandse bassist-componist”

 

klik hier voor de hele column (https://www.edwinrutten.nl/pg-28246-7-121623/pagina/lezen_-_columns_klassieke_kinderzaken.html)

 

Klik hier om alle columns te lezen (https://www.edwinrutten.nl/pg-28246-7-121623/pagina/lezen_-_columns_klassieke_kinderzaken.html)

VKZ01_Kinderpagina Dag van de Componist VKZ01_Kinderpagina Dag van de Componist