Optredens 2023

Voor in de agenda!

Voor in de agenda: een overzicht van alle optredens door Edwin Rutten dit jaar. Bekijk hieronder eerst alle geplande optredens. Daaronder staat een overzicht met optredens die al zijn geweest.
 

GEPLAND

Binnenkort verschijnen hier de eerstvolgende optredens.


GEWEEST
 

Zondag 25 juni 2023
Kinderconcert (6+) met Toonkunstorkest Leiden
Toonkunstorkest Leiden vertolkt samen met kinderen van Koor van Rudolf Steiner School Haarlem het middeleeuwse ridderverhaal Karel ende Elegast. De muziek die wordt gespeeld is gecomponeerd door componist en dirigent Jeppe Moulijn. Met Edwin Rutten als verteller!
Locatie: Vredeskerk in Leiden
Tijd: 14.30 uur en 16.00 uur
 

Vrijdag 26 mei 2023
Paul Abels’ Culture Club

Tip voor vrijdagavond: Paul Abels’ Culture Club met Edwin Rutten! Paul verrast Edwin met vragen, filmpjes, confrontaties, de lach en de ernst. Er zit een lekker trio, dus we gaan een potje zingen en spelen.
Locatie: De Kleine Willem in Enschede
Tijd: 20.30 uur
 

Zaterdag 13 mei 2023
Jazzy Huiskamers

Jazzy Huiskamers wordt afgesloten door het Nick van der Schoot Trio met Edwin Rutten. Ze spelen heerlijke jazz standards met een originele twist.
Locatie: Podium Azijnfabriek in ‘s-Hertogenbosch
Tijd: 19.00 uur
 

Dinsdag 9 mei 2023
Workshop Vocale Jazz

In het Torpedo Theater in Amsterdam wisselt hij ervaringen uit over het zingen van jazz. Van interpretatie en swing tot timing en presentatie. Dit doet Edwin met twee bachelorstudenten van het Conservatorium van Amsterdam: Lana Petrovic en Oscar Rodenburg. Pianist Ed Boekee zorgt voor de begeleiding. Edwin was voorheen docent aan Conservatorium van Amsterdam, HKU Utrechts Conservatorium en Prins Claus Conservatorium Groningen. De avond eindigt met het zingen van de Torpedo Blues door de studenten én het publiek!
Locatie: Torpedo Theater in Amsterdam
Tijd: 20.30 uur
 

Zondag 23 april 2023
Talkshow Vijf voor twaalf

Ontmoeten we elkaar zondag in Den Haag? Ik ben dan te gast bij Talkshow Vijf voor twaalf met samensteller en interviewer Piet Bogaards in het theater van Villa Ockenburgh. De talkshow staat in het teken van levenslust, relativeren, humor en spelen. En muziek uiteraard, want er moet en zal gezongen worden. Van Bannink, Wilmink, Van Verre en… the blues. Tis uitverkocht maar gewoon langsgaan en wie weet is er nog een plekje... Zo niet? Dan is een bezoek aan het landgoed en restaurant de moeite waard! Ik blijf na afloop, we drinken wat tot de laatste bezoeker weg is.
Locatie: Villa Ockenburgh in Den Haag
Tijd: 12.00 uur
 

Maandag 17 april
Dutch Jazz Heritage: Chet Baker

Vandaag is het zover! Edwin Rutten neemt in Het Concertgebouw in Amsterdam het eerste exemplaar van dubbel-cd Blue Room in ontvangst. Blue Room bevat twee sessies van Chet Baker uit 1979 die werden opgenomen in VARA studio 2 te Hilversum voor het KRO-radioprogramma Nine O’Clock Jazz. Het is voor het eerst in ruim 15 jaar dat er niet eerder uitgebrachte studio-opnamen van Chet Baker uitkomen. In de webshop van het Nederlands Jazz Archief kun je de cd bestellen https://www.jazzarchief.nl/product/chet-baker-blue-room/
Locatie: Het Concertgebouw
Tijd: 20.15 uur


Vrijdag 14 april 2023
Radiotalkshow Spraakmakers

Zet de radio maar aan! Edwin Rutten is deze ochtend live te gast bij radiotalkshow Spraakmakers. Zorg dat je tussen 09:30 en 11:30 luistert naar NPO Radio 1. Edwin vertelt samen met Frank Jochemsen over de nieuwe cd van Chet Baker. Op maandag 17 april krijgt Edwin deze cd uitgereikt en zingt hij met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Ook stuurt Edwin een verslaggever van Spraakmakers op pad om een prangende vraag van hem te beantwoorden. Welke vraag zal dat zijn?
Locatie: Spraakmakers, NPO Radio 1
Tijd: 09.30 – 11.30 uur

Zondag 26 maart 2023
FamilieJazzConcert

Rap met me mee: ‘Broekpak, broekpak. Kroepoek, kroepoek. Poepbroek, poepbroek. Tsjikepappaaaa!’ Ben jij al aan het oefenen voor het gratis FamilieJazzConcert in Bibliotheek Nieuw Waldeck? Neem op zondag 26 maart vooral ook je instrumenten mee. Mondharmonica’s, fluiten, trompetten, trommels, piano’s... alles is welkom. Wie van de grote mensen durft een song uit The American Songbook te zingen met ons geweldige trio? Ik ben benieuwd!
Locatie: Bibliotheek Nieuw Waldeck
Tijd: 11.00 – 12.30 uur
 

Maandag 27 februari 2023
Talkshow Khalid & Sophie

Tip voor vanavond: samen met wereldster en jazz-sensatie Samara Joy schuif ik aan bij televisieprogramma Khalid & Sophie. Samara heeft al twee Grammy’s op zak. Ik ben groot fan! Kijk je mee? Het programma start om 19:00 op NPO 1.
Locatie: Khalid & Sophie, NPO 1
Tijd: 19.00 uur

 

Vrijdag 3 februari 2023
Familieconcert

Dag kleine rakkers, op vrijdagavond 3 februari gaan we een uurtje zingen en swingen in Jazzpodium De Tor in Enschede. Nemen jullie allemaal een instrument mee? Als je de blues met mij gezongen hebt, krijg je na afloop ook nog eens een door mij ondertekend Jazzdiploma A.Graag tot vrijdag bij het familieconcert! Zie ik je daar?
Locatie: Jazzpodium De Tor
Tijd: 19.00 – 22.30 uur

Woensdag 25 januari 2023
Voorleesontbijt met Edwin Rutten

Het is de eerste maal dat hij een lint doorknipt in zijn leven. Veel openingen en prijsuitreikingen gedaan, maar een lint? Zoals Edwin zelf zegt: ”Dan voel ik mij voor het eerst wat ’koninklijk’, maar met een kinderschaartje. Ik lees vaker voor en ik zie (denk te zien) aan de kinderen hun ogen of het lezertjes zijn of worden. Ik zal in ieder geval aan hun fantasieknopje draaien.” Woensdagochtend leest Edwin voor in de Bibliotheek in Hilversum bij de start van De Nationale Voorleesdagen (Stichting CPNB). Welk boek lees jij deze week?
Locatie: Bibliotheek Hilversum
Tijd: 09.00 – 11.00 uur


Zondag 22 januari 2023
Jos van Beest en gasten: The American Songbook

Ballads Blues en Betonswing. Een middag met The American Songbook. Wie komt heeft de blues gezongen. Interactie met de jazzzers in de zaal en… een onverwachte verrassing uit de Harry Bannink-koker. Wie wordt de spontane jazzvocalist? Drumriffs met de hele zaal? Na afloop napraten, foto’s maken en wat drinken. Pas naar huis als de laatste bezoeker weg is! Pianist Jos van Beest is de gastheer en programmeur.
Locatie: De Wormerveerse Vermaning
Tijd: 15.00 uur

 

Zondag 15 januari 2023
Podium Klassiek

Op zondag 15 januari ben ik samen met de Konrad Koselleck Big Band te gast bij Podium Klassiek. Een muzikaal feest op de vroege zondagavond met presentatoren Floris Kortie, Dieuwertje Blok en Mike Boddé. Kijk en luister je mee?
Locatie: Podium Klassiek
Tijd: 18.15 uur

 

Donderdag 12 januari 2023
Konrad Koselleck Big Band & Edwin Rutten: Edwin 80!

Edwin Rutten wordt tachtig jaar! Een verjaardagsconcert opgedragen aan het leven en de muziek met speciale gasten Claron McFadden (zang), Frits Landesbergen (vibrafoon) & Julia Philippens (viool). De big band van Konrad Koselleck is net even anders. Bandleider Koselleck zoekt voortdurend naar avontuurlijke combinaties van jazz, cabaret, musical, pop, rock, funk, latin en zelfs klassiek. Het repertoire reikt van Brecht en Weill tot Nina Hagen en Rammstein, naast veel nieuw werk van hedendaagse componisten.
Locatie: Bimhuis
Tijd: 20.30 uur

 

Woensdag 11 januari 2023
Radioprogramma Maatwerk en Talkshow Khalid & Sophie

Dag rakkers, vandaag vier ik mijn verjaardag met veel plezier in de studio! Twee kijk- en luistertips voor vanmiddag en vanavond. Tussen 14.00 en 16.00 uur ben ik te gast bij Sander Zwiep in het programma Maatwerk van NPO Radio 4. Vanaf 19.00 uur schuif ik aan bij de talkshow van Khalid & Sophie op NPO 1.

 

Dinsdag 10 januari 2023
Radioprogramma Met het Oog op Morgen

Op naar Hilversum! Vanavond schuif ik live aan bij Met het Oog op Morgen (NPO Radio 1). We beginnen om 23.00 uur en gaan door tót mijn 80e verjaardag. Dat kan niet anders dan een feestje worden.

Maandag 9 januari 2023
Radioprogramma Volgspot

Vanavond geven Konrad van de Konrad Koselleck Big Band en ik live in de uitzending een muzikaal voorproefje op mijn verjaardagsconcert! Luister straks tussen 21:00 en 22:00 uur naar Volgspot (NPO Radio 5). Je hebt het misschien al wel gehoord of gelezen: woensdag word ik 80. Dat vieren we donderdagavond in het Bimhuis met de Konrad Koselleck Big Band en speciale gasten Claron McFadden (zang), Frits Landesbergen (vibrafoon) en Julia Philippens (viool). Kom je ook?
 

Woensdag 4 januari 2023
Televisieprogramma Shownieuws

Hoera! Het Klokhuis bestaat 35 jaar. Ik haal vanavond rond 23.00 uur herinneringen op in de uitzending van SBS6 Shownieuws.

345181900_222014923861252_2729277453929455770_n 345181900_222014923861252_2729277453929455770_n